<< vissza

Rönk
A Ruzsa kft által évente kitermelt fa mennyisége 30.000m3 és 35.000m3 közötti. Ennek a mennyiségnek a 70% akác, a maradék 30% pedig változó összetételben nemes nyár, hazai nyár, tölgy, egyéb lombos fafajok. A kitermelések során keletkező rönk egy részét a saját fűrészüzemünkben dolgozzuk fel, az ezen felüli mennyiséget pedig a fapiacon értékesítjük. A fakitermeléseink során mindig a megrendeléseinkhez igazodó választékokat termelünk.

Akác rönk
Mivel működési területünkön találhatóak Európa legszebb és legjobban kezelt akác állományai, így lehetőségünk van a legmagasabb minőségű akác rönk termelésére is. Akác rönk termelésünk döntő hányadát azonban természetesen a kommersz, MSZ I, II osztálynak megfelelő rönk képezi.

Nemes nyár rönk
Térségünkben a folyók árterületein, de azokon kívül is magas a nemes nyár állományok részaránya. Ezen állományokból kikerülő alapanyagot a raklap rönktől a kiváló minőségű "export" rönkig kínáljuk vevőink számára.
NINCS KÉP
NINCS KÉP
NINCS KÉP

Tölgy és egyéb fafajú rönk
Tevékenységünk során változó nagyságrendben, de rendszeresen termelünk és kínálunk eladásra kocsányos tölgy, kőris és éger rönköt is.

<< vissza

 
Designed by PHtmL