<< vissza

Szőlőkaró
A termék felhasználóinak szerteágazó igényeihez igazodva az általunk előállított szőlőkarók méret és megmunkálás tekintetében rendkívüli sokszínűséget mutatnak. Egy dolog azonban minden egyes darabnak sajátja: a jó minőségű akác alapanyagnak köszönhető hosszú élettartam.

Fűrészelt
Az évenként előállított ca. 3000 m3 mennyiségű tradicionális fűrészelt szőlőkaró gyártása során megszerzett tapasztalatainknak köszönhetően a Ruzsa kft által termelt szőlőkaró faminőségben, mérettartásban, egyenességben és csomagolásban a legmagasabb színvonalat képviseli.

Hasított
Az általunk fejlesztett hasítógépen évente ca. 2000m3 hasított szőlőkarót állítunk elő. Az egyes borvidékeken igen kedvelt termékkel szemben faminőség, mérettartás, csomagolás tekintetében ugyan olyan szigorú előírásokat alkalmazunk mint a fűrészelt szőlőkaró esetében.

Hasított bárdolt
A hasított szőlőkaró felületének egyenletesebbé, simábbá tételére kifejlesztettünk egy speciális gyalugépet, melyet bárdolónak nevezünk. A hasított bárdolt szőlőkarónak olyan nagy a sikere, hogy egyes vevőink a fűrészeléssel előállított tradicionális szőlőkaró bárdolását is kérik.

Hegyezés - koronázás - csomagolás
Szőlőkaróink négy oldalról, 20- 25 cm hosszúságban hegyezettek, a hegyek legalább 1x1 cm felületűek. A karó ütőfelülete merőleges a hossztengelyére, igény esetén az éleket lekerekítjük (koronázás). Csomagolás során a szőlőkaró méretétől függő darabszámú kötegeket készítünk, melyeket úgy helyezünk el a kalodában, hogy a szomszédos kötegek hegyei ellentétes irányba nézzenek, így a kaloda teteje közel vízszintes lesz.

<< vissza

 
Designed by PHtmL