Kapacitásbővítő, hozzáadott értéket növelő beruházás a Ruzsa Kft.-nél – 2022

Projekt címe: Kapacitásbővítő, hozzáadott értéket növelő beruházás a Ruzsa Kft-nél
Projekt azonosító száma: GINOP_PLUSZ-1.2.1-21-2021-04706
Kedvezményezett: RUZSA Kereskedelmi, Szolgáltató és Termelő Kft.
Beruházás kezdete és vége: 2021.12.01. – TBD

Feltételesen vissza nem térítendő támogatási intenzitás: 70%
Ezen támogatás összege: 310,54 millió Ft

Projekt összefoglaló:

„A mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása” felhívás keretében, a RUZSA Kft. 310,54 millió Ft feltételesen vissza nem térítendő támogatást nyert, Pócspetri telephelyén megvalósuló beruházáshoz. A GINOP_PLUSZ-1.2.1-21-2021-04706 jelű projektet az Európai Regionális Fejlesztési Alap és hazai központi költségvetési előirányzat finanszírozta. A projekt a Széchenyi Terv Plusz keretében valósul meg.

A fejlesztés eredményeként a cég több területen szeretne hozzáadott értéket növelni.

A Pócspetriben található telephelyen szilárd térburkolat készül, ahol az alapanyag, a kérgezett félkész, vagy/és késztermékek illetve melléktermékek anyagmozgatása, szortimentjének kialakítása, rakodása, szállítása könnyebb és hatékonyabb módon kivitelezhető.

Kiválasztásra került egy kérgező gép, amely a hengeres akác alapanyag kérgezését végzi. A cég a beszerzés eredményeként a termelés több folyamatában vár kapacitás- és hatékonyságnövelést.

További hozzáadott értéknövelő elem a pályázatban egy szárítókamra építésével valósul meg, ahol az akácfából készült fűrészáru szárítása fog történni.

A következő tétel egy élező gépsor, mely segítségével a cég szeretné csökkenteni a beszállítóktól való függését, illetve a gyártó által végzett telepítést és betanítást követően a lapélezésben szeretnének megtakarításokat megvalósítani.

A projekt keretein belül a Ruzsa Kft. vásárolni kíván egy gumikerekes forgókotró-gépet, amely a rönk alapanyag illetve a félkész- és a késztermékek rakodását, válogatását hivatott elvégezni. Segítségével az anyagmozgatás fejlesztése és ezáltal a hatékonyságának növelése a cél.

A Kft. környezettudatosság jegyében napkollektor rendszert telepít, mely feladata a használati melegvíz gazdaságos és környezetkímélő úton történő előállítása.

A dolgozók infokommunikációs képzéseivel illetve új arculati elemek tervezésével a vállalat hazai- illetve európai versenyképességét kívánja növelni.